IMG_1742

MOOV podologie - Kim Segers - Podoloog

Wat is podologie en wat doet een podoloog?

De podoloog is de specialist die alle voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten onderzoekt via een uitgebreide bewegingsanalyse. Tijdens het onderzoek worden alle bewegingsgerelateerde klachten in kaart gebracht via spiertesten en mobiliteitsmetingen. Naast een klinisch onderzoek zal er steeds een stap- en loopanalyse worden uitgevoerd. Dit alles geeft de uitkomst voor een individueel behandelplan.
De fascinatie en interesse in de beweging van het lichaam maakt de passie voor het vak en de vele tevreden patiënten.

Podologische zolen

Orthopedische steunzolen of podologische zolen? Het is toch wel wat anders, waardoor er verschillende vragen ontstaan. Iedereen kent het klassieke schuimdoossysteem ondertussen wel, maar velen weten niet hoe het eraan toe gaat bij een podoloog. Onze inlegzolen starten vanuit een 3D scan van de voeten. De correcties worden bepaald aan de hand van het onderzoek en de dynamische ganganalyse. Zolen hebben steeds het doel u zorgeloos en pijnvrij te laten bewegen.

podo
IMG_1803

Fietszolen, een vak apart

Ook voor de wielrenner kunnen wij als podoloog een oplossing op maat bieden! Via een fietsanalyse en drukmeting in de fietsschoenen kunnen pijnklachten en overdrukken gedetecteerd worden. Via een unieke 3D afdruk, kunnen op maat gemaakte zolen aangemeten worden om u te ontlasten en de prestaties te optimaliseren. Een goede fietszool draagt bij tot een efficiëntere trapbeweging en betere krachtoverdracht van voet naar pedaal.