- SPORTVERZORGING -

SPORTVERZORGING

Jan Cappaert - SPORTVERZORGER

Sportbeoefening en lichaamsactiviteiten zijn vandaag steeds belangrijker in het leven van iedereen. Vele sportbeoefenaars kennen echter hun lichaam niet voldoende en zijn zich vaak onvoldoende bewust van hun fysieke belastbaarheid, wat vaak resulteert in sportblessures.

Onze sportverzorger, Jan Cappaert wil zich richten op de begeleiding van de sportbeoefenaars, om hun lichaam in prima conditie te houden. Hij tracht gezonde sporters gezond te houden.

De sporter krijgt hulp en steun - niet alleen bij zijn sport - maar ook advies om blessures te voorkomen, via preventieve tips. Hij probeert de sporter met raad en daad bijstaan om zijn sport zo goed en gezond mogelijk te laten beoefenen.
Zijn werkterrein ligt bij sportscholen, verenigingen, sportteams, maar ook in recreatiecentra en bij recreatieve organisaties.

Voor zijn takenpakket van de sportverzorger heeft Jan tijdens zijn opleiding de nodige werkmiddelen aangeleerd, zoals Sportmassage, taping, EHBO, voedingsadvies, …. en dit alles in de juiste anatomische en fysiologische context. Persoonlijke communicatie met de sporter zorgt voor een goede band en maak je alert voor kleine, gedetailleerde verschillen in zijn lichaam waardoor de sporter sterker of minder zou kunnen gaan presteren.

Als afgestudeerde sportverzorger schoolt hij zich voortdurend verder bij via andere opleidingen zoals bv wielerverzorger, kinesiotaping, fitnessbegeleider, trainer B, sportvoeding,….

Naar dit alles is hijzelf nog erg actief als competiesporter. Bij Lange afstands- Duathlon en loopcompeties kan ik nog steeds mijn mannetje staan.

Heeft u ook nood aan extra verzorging ter ondersteuning van uw sportactiviteiten (recreatief of competitief) aarzel niet me te contacteren.

SPORTVERZORGING