- LOOPSTIJL ANALYSE -

lighter

Loopstijl analyse

Voor lopen, net zoals voor vele andere sporten, is een goede techniek van groot belang. De juiste looptechniek zal ervoor zorgen dat je sneller en efficiënter gaat lopen en de kans op blessures verlaagd.

Via een loopstijlanalyse in het ganglabo 360-Sports gaan we met verschillende meetinstrumenten, high speed camera’s  en hoogtechnologische 3D markers jouw loopstijl analyseren en kijken naar componenten zoals: landingshoek van het onderbeen, initieel contact van de voeten, contacttijd aan de grond, snelheid van onder- en bovenbeen tijdens zwaaifase, de verticale oscillatie en algemene souplesse. Hier word steeds gekeken naar algemene symmetrie tussen de linker en rechter zijde, alsook naar de score van iedere waarde.

Zo kan een professioneel advies gegeven worden over loopstijl, de loopschoenen, algemene spierlengte en spierkracht. Er wordt telkens een individueel behandelplan opgesteld met een traject van personal coaching binnen 360-Sports.

Wil je starten met lopen of wil je de prestaties naar een hoger niveau brengen dan is een loopstijlanalyse aangewezen voor jou. Belangrijk om te weten: bij het hebben van klachten van voet, enkel, knie, heup of lage rug tijdens een bepaalde activiteit of tijdens beweging, dient dit eerst onderzocht te worden door een medische of paramedische discipline. Je kan bij een actuele blessure een afspraak inboeken voor een podologisch bewegingsonderzoek.