Michel Geerinck

Zaakvoerder. Michel is geboren in 1972 te Sint-Niklaas en was al vrij snel bezeten door alles wat met sport te maken had. Als jonge knaap was hij lid van een voetbal- en atletiekclub om dan later over te schakelen naar het wielrennen.
Tijdens zijn opleiding aan de sportschool kwam hij voor het eerst in contact met triatlon en andere ploegsporten maar zijn meeste aandacht ging naar zijn grote liefde, het wielrennen. Wat hij dan ook 17 jaar in competitieverband heeft gedaan.
Al zijn verdere studies en opleidingen leidden dan ook tot het behalen van verschillende diploma’s in de sport zie onder).

Michel startte als professioneel trainer en bikefitter met zijn eigen bedrijf MG-Sports. MG-Sports groeide intussen uit tot een referentie in de sportwereld. Het MG-Sports verhaal wordt nu verder gezet in 360-Sports, met nog meer mogelijkheden voor de sporters.
 

Belangrijkste diploma’s Michel:

  • Topsporttrainer wielrennen van de KBWB/WBV/FCWB
  • Trainer A triatlon, duatlon, wegwielrennen en offroad (ook trainer B en initiator)
  • Posthogeschoolvorming sport en voeding
  • Occassioneel docent aan de vlaamse trainerschool wielrennen/fitnessinstructeur/sportverzorging.
  • Erkend Retul en Bioracer bikefitter
  • Lid van het Interfederaal wielerinstituut trainerspool
  • Andere vormingen: jeugdsportbeleid, hypoxietraining, sportpsychologie "zelfvertrouwen" en "concentratietraining", bewegingsanalyse crawltechnieken via webcam en laptop, basis- en advanced opleiding sportmassage en verzorging, vermogensmeting, SRM, Ibike en Powertap, symposium wielrennen en wetenschap, persoonlijke coachingsvaardigheden en zelfmanagement, symposium renner versus natuur, de uitdaging, prestatietests in triatlon en duatlon, hoogtetraining en nitraatsupplementen.

Referenties clubs: Quick Step world tour team, verzorger saeco UCI mtb team, trainer Triatlon/duatlon Wetteren, trainer jeugdteam Rudyco CT, trainer atletenpool KBWB, trainer Style en concept pro veldritteam, opleider WBV,.

Referenties meest bekende atleten: Preben Van Hecke (Belgisch kampioen weg profs), Jan Denuwelaere (cyclocrosser), Antoine Duvivier (tri-duatleet vice Wereldkampioen beloften), Bjorn Leukemans, Stijn Steels, Jan Gyselinck, Julien Van Den Branden, Martine Bras, Katleen Vermeiren (Belgisch Kampioen veldrijden 2003), Koen Maris ( Vice Wereldkampioen duatlon LD 2006), Nancy Bober ( vice Belgische Kampioen 2010), Nick Mertens ( vice Belgische Kampioen elite z/c 2012), Moreno De Pauw (Olympische selectie Londen 2012),…

Terug naar 'Ons Team'