rss

Nieuwsberichten

Overzicht van de laatste nieuwsberichten

360-Sportsflash 25

360-Sportsflash 25

  • 360-Sportster in beeld: Mieke Docx
  • 360-Sports stories: het verhaal van een wereldkampioen en de rol van de ‘makelaar’ in het wielrennen
  • Graag 124 Watt extra trappen? Lees even mee -  Windtunneltesten 360-sporters: streven naar perfectie
  • Een professionele en budgetvriendelijke voorbereiding, ook voor recreatieve sporters: de Challenge
  • 360-Sports Ladies Night: Women on Wheels

 

 

360-Sports stories: het verhaal van een wereldkampioen en de rol van de ‘makelaar’ in het wielrennen

360-Sports stories: het verhaal van een wereldkampioen en de rol van de ‘makelaar’ in het wielrennen

Op 26 februari organiseert 360-Sports een ‘360-Sports Stories’ avond met 2 opmerkelijke verhalen. We starten met het verhaal van Dominique Cornu, voormalig wielerwereldkampioen tijdrijden bij de junioren en professioneel wielrenner in de grootste profteams. Dominique vertelt openlijk over de pieken, maar ook over de dalen en de moeilijke momenten. Een beklijvend verhaal van vallen en opstaan met een pak levenslessen voor jonge sporters en ouders.

Daarnaast nemen we ook een kijkje in de wereld van persoonlijke adviseurs of ‘makelaars’ in het wielrennen. Bram De Mol, adviseur bij het Duitse Team Vision managementbureau, geeft ons een inkijk wat een adviseur precies doet en hoe dit een toegevoegde waarde kan zijn voor de sporter. Team Vision begeleidt enkele topsporters waaronder de Duitse wielerkampioen Pascal Ackermann, Roger Kluge, Lisa Brennauer en ook enkele Belgische profrenners. Ook in andere sporten zijn ze actief. Afspraak op dinsdag 26 februari om 20u bij 360-Sports, Potterstraat 182 te Sint-Pauwels.  Toegang is gratis, vooraf registeren is niet nodig.

360-Sports aan de slag met INSCYD

360-Sports aan de slag met INSCYD

Om nog een stap verder te gaan in de begeleiding van sporters, ging 360-Sports als één van de eerste sportcentra in België in zee met INSCYD. We spraken met Sebastian Weber van INSCYD. Sebastian is al meer dan 10 jaar hoofdcoach in professionele wielerteams. Na zijn studies sportwetenschappen en moleculaire biologie deed hij verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten aan de sportuniversiteit in Keulen. Vandaag worden zijn inzichten toegepast in sporten als wielrennen, atletiek, triatlon, zwemmen en voetbal.

Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys  trekken met ambitie naar het WK wegwielrennen in Innsbruck.

Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys trekken met ambitie naar het WK wegwielrennen in Innsbruck.

Eind september vindt in het Oostenrijkse Innsbruck het wereldkampioenschap wegwielrennen plaats. Met Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys werden maar liefst 4 360-sporters  uit Waas en Dender geselecteerd. Op woensdag 19 september spraken ze tijdens een persmoment over hun ambities. Hieronder een kort relaas.

Waasland-Beveren start seizoensvoorbereiding met fysieke testen bij 360-Sports.

Een succesvol seizoen start bij een perfecte voorbereiding. Vooraleer de spelers van Jupiler Pro League Team Waasland-Beveren de trainingen starten op 19 juni, legden ze op 15 en 16 juni fysieke testen af bij 360-Sports. Via een specifieke inspanningsproef met VO2Max meting werd de conditie in kaart gebracht. Daarnaast warden ze preventief gescreend op potentiële blessures door Rev. Op basis van de resultaten kunnen dan gepersonaliseerde voorbereidingsprogramma’s voor de spelers worden uitgewerkt.

Binnenkort organiseert 360-Sports ook een info-avond rond zomervoorbereiding voor voetballers en teams. Eerstdaags communiceren we hier meer over.