Aanbod

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Via gerichte kinesitherapie kan je zowel preventief als curatief werken. Via functionele training kan je tegelijkertijd bouwen aan een sterk en stabiel lichaam. Op die manier voorkom je ook blessures.

Ook geblesseerde sporters kunnen bij 360-Sports terecht. Met een kwalitatieve kinesitherapie werk je aan jouw revalidatie, maar bouw je eveneens een extra bescherming op: je zwakke punten wegwerken, je sterke accentueren.

Bij 360-sports kom je terecht bij gespecialiseerde kinesitherapeuten. Met een breed gamma aan kwaliteitsapparatuur (Red cords, aqua bags, kettle bells, Keiser functionele trainer,  Keiser leg press, Keiser half reck, Olympic bar, Plyoboxen, Combat rope, Exxtrenic…) en onder begeleiding van professionele kinesitherapeuten kan je op een optimale manier werken aan je lichaam.

Ook kan je door een kinesitherapeut een screening laten uitvoeren.

Prijs afhankelijk van de behandeling. 

Bij 360-Sports kan je ook terecht voor een sportmassage.

Comfort

Een deugddoende sportmassage die je dat tikkeltje extra geeft voor je komende doel of na een zware inspanning.

25€.

Voedingsadvies

De voedingskeuze is essentieel wanneer je sportieve plannen maakt. Bij 360-sports kan je terecht voor persoonlijk voedingsadvies, dit zowel voor een planmatige aanpak richting je doelwedstrijd, als voor een evenwichtige levensstijl. Steunend op de recentste wetenschappelijke en medische richtlijnen, met aandacht voor jouw specifieke situatie, jouw levensstijl en activiteiten, geeft sportdiëtist Piet De Pauw het gepaste advies. Ook voor vragen rond afvallen of gewicht bijkomen, allergieën, diabetes,… ben je bij 360-Sports aan het juiste adres.

Ons aanbod bestaat uit onderstaande diensten:

Quick start sportvoedingsbegeleiding:

Je kan een quick scan (60 minuten) laten doen om je lichaamssamenstelling, basisvoeding of wedstrijdvoeding te optimaliseren, zonder meteen een uitgebreide analyse en berekening te laten uitvoeren. We bieden 3 verschillende consultatietypes aan:

Lichaamsanalyse en optimalisatie lichaamssamenstelling

Ben je duursporter en wil je jouw huidig vetpercentage kennen en te weten komen hoe je jouw optimaal competitiegewicht kan bereiken? Of doe je aan krachttraining en wil je misschien wel het effect op je spiermassa kennen? Via een bio-impedantie en 9-punts huidplooimeting brengen we jouw lichaamsprofiel in kaart en worden de nodige adviezen en tips meegegeven om je doel qua lichaamstypering te bereiken.

60 €.

Optimalisatie basisvoeding

Aan de hand van een voedingsdagboek wordt ingezoomd op je voedingsgewoontes en de link gelegd met jouw trainingsschema. Zonder verdere berekeningen wordt er bijgestuurd waar nodig en worden mondeling de voornaamste adviezen meegegeven om je voeding beter te doen aansluiten bij trainingsintensiteit en trainingsduur. Aanvullend op deze resultaten ga je naar huis met concrete tips, om de dag zelf nog te starten met het optimaliseren van jouw lichaamssamenstelling.

60 €.

Voedings- en drankplan voor een wedstrijd, event, trainings- of hoogtestage

Bent u in volle voorbereiding op een marathon, maar weet u niet goed wat u best eet en drinkt voor, tijdens en na je wedstrijd? Wat levert mij de nodige brandstof om in een etappewedstrijd dagelijks op topniveau te zijn? Hoe haal ik meer rendement uit mijn trainingsstage en/of hoogtestage? En hoe vermijd ik maagdarmproblemen?

60 €.

 

De uitgebreide voedingsbegeleiding van de sporter

Opstart sportvoedingsbegeleiding

Je bent krachtsporter en wenst op een verantwoorde manier spiermassa bij te winnen?
Of je bent duursporter en wenst je noden nog beter te laten afstemmen op je sportspecifieke behoeften? Via een uitgebreide screening tijdens het eerste consult (lichaamsanalyse via 9-punts huidplooimeting, analyse trainingsschema, bloedanalyse, nutriëntberekening basisvoeding,…) wordt een voedingsschema op maat uitgewerkt dat tijdens een tweede consult uitvoerig wordt toegelicht en op weg zet naar uw sportief doel.

90 minuten intakeconsult – 60 minuten sportspecifiek adviesconsult.

Totaalprijs voor opstart: 120 €

6-maandelijkse opvolging sportvoedingsbegeleiding

Pakket van 4 opvolgsessies (30 minuten/sessie) met 9-punts huidplooimeting en bijsturing. Inclusief onbeperkte aanpassing voedingsplan in functie van trainingsaccenten, algemeen gevoel of recent gecheckte bloedparameters.

Totaalprijs voor opvolgpakket: 120 €

Evaluatieconsult

U wenst niet meteen een opvolgpakket te boeken, maar toch op éénmalige basis of volgens frequentie zoals u dat wenst uw lichaamssamenstelling en voedingstoestand te laten monitoren. Dit kan via een los evaluatieconsult (30 minuten) waarin de lichaamsanalyse wordt herbepaald en het voedingsplan wordt bijgestuurd waar nodig.

30 €

 

Teamintroductie in voeding

Om teams en individuen bewust te maken van het belang van voeding, biedt 360-Sports via sportdiëtist Piet De Pauw volgend pakket aan:

-  Een infosessie voor het team met sporttakspecifieke voedingsvoorlichting: Moet ik anders eten op rustdagen dan op trainingsdagen? Met welke maaltijd recupereer ik best na een inspanning? Wat eet ik best op de dag van de wedstrijd? En wat zeker niet? Hoeveel en wat te drinken tijdens inspanning? Moet ik misschien ook een voedingssupplement nemen? Tijdens een interactieve infosessie geeft onze sportdiëtist je teamleden de nodige antwoorden op deze en andere prangende vragen op vlak van (sport)voeding.

-  Een lichaamsanalyse: Via een bio-impedantie en 9-punts huidplooimeting wordt het huidig lichaamsprofiel per atleet in kaart gebracht. De mogelijkheid bestaat om dit periodiek te gaan herhalen om zo het effect van voeding en training op de lichaamssamenstelling te gaan monitoren en bij te sturen waar en indien nodig.

-  Een praktische winkeloefening: onze sportdiëtist gaat samen met de teamleden winkelen en leert al doende de nodige vaardigheden aan om zelf bewuste en kritische keuzes te maken bij de aankoop van voeding. Etiketten hebben voortaan geen geheimen meer. Per afdeling worden tips en tricks meegegeven om vlot gezonde aankopen te kunnen doen.

In elk onderdeel wordt er ingespeeld op de specifieke noden en wensen van het team.

Na afloop van elke sessie zullen per deelnemer de nodige tools en leidraden op papier worden meegegeven om de toepassing ervan in de praktijk te gaan faciliteren.

De specifieke infosessie kost standaard 250€, een lichaamsanalyse kost 15€ per persoon en de winkeloefening 185€ (voor een 12-tal personen).

Een sterke geest in een gezond lichaam is de basis voor goede prestaties, ook op sportief vlak. Faalangst, concentratieproblemen, motivatiedipjes… het zijn allemaal problemen van psychische aard die de prestaties sterk kunnen beinvloeden. 360-Sports reikt aan haar sporters de middelen om ook op dit vlak de beste begeleiding te garanderen.

Comfort:

Via een voorgaande vragenlijst polsen we in een persoonlijk gesprek naar jouw motivatie of jouw probleemstelling. Samen zoeken we naar een oplossing en via een stappenplan proberen we het volle potentieel uit jezelf te realiseren. Ook gesprekken met ouders, omgevingsfiguren zijn mogelijk. Verbazend hoeveel invloed mentale kracht en rust heeft op je weg naar en het realiseren van jouw sportieve doelstelling, dus je hoeft niet te twijfelen om ook hier werk van te maken.

Prijs op aanvraag.

Pro Team:

Ook als groep is het belangrijk om één geheel te vormen. Voor zowel sportteams als bedrijven biedt 360-Sports teambuildingformules aan. Uiteraard kunnen deze een sportieve dimensie krijgen (Start to…, initiatie oriëntatieloop,…). Vraag naar de mogelijkheden.

Prijs op aanvraag.

Elite:

Via 360-sports kunnen we je in heel specifieke of noodzakelijke gevallen doorverwezen naar een ervaren specialist. Zo ben je zeker dat je meteen terecht komt bij iemand die de achtergrond van jouw situatie begrijpt en je optimaal kan begeleiden in jouw zoektocht.

Heb je soms te kampen met pijnklachten ter hoogte van de voet, enkel, heup en/of rug? Of wil je graag eens een bewegingsanalyse van je lichaam laten maken om correct te functioneren en te bewegen?

In dat geval kan je terecht bij Kim Segers in 360-Sports. Het doel van dit onderzoek is om de oorzaak van eventuele klachten te achterhalen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende metingen, inspectie en klinisch onderzoek, een stap- en/of loopanalyse. Ook wordt je schoengedrag en slijtagepatroon geanalyseerd, om dit allemaal in verband te brengen met je bewegingsanalyse. 

Wat zijn de verschillende stappen van een podologisch onderzoek:

 • (Sport)Schoenadvies: hier wordt uitgelegd welke de criteria zijn voor goede schoenen en hoe deze te testen. Verder wordt een analyse gedaan naar het slijtagepatroon van de schoenen.
 • Biomechanisch onderzoek: hierbij wordt een meetbatterij uitgevoerd waarbij we verschillende spiergroepen en gewrichten gaan nameten op lengte, kracht en mobiliteit.
 • Stap- en/of loopanalyse: met behulp van high-speed camera’s gaan je stappen en lopen filmen en analyseren. Hierbij wordt steeds naar het totale lichaam gekeken.
 • 3D maatafname van de voet om een unieke en op maat gemaakte podologische zool te kunnen vervaardigen.

60€

De prijzen voor podologische zolen zijn de volgende:

 • Podologische zolen voor volwassen: 190€
 • Podologische zolen voor kinderen tot en met 14 jaar: 170€
 • Podologische zolen voor kinderen tot en met 7 jaar: 150€
 • Bij bestelling van een extra paar zolen, geniet je van een korting van 50€

Personal Trainer Competition

Met een persoonlijke coach kan je heel gericht aan je conditie werken. Via één van de ‘Competition’ formules word je klaargestoomd om jouw competitieve doelen te bereiken.

Klik hier om een video te bekijken rond persoonlijke coaching. Afhankelijk van je noden zijn er verschillende mogelijkheden, die hieronder worden toegelicht:

Personal Trainer Comfort

 • Via een intake gesprek bepalen we samen de doelen en de jaarplanning van de sporter.
 • De trainer stelt uitgewerkte trainingsschema’s op op dagbasis, op basis van hartfrequentie of vermogen. Schema’s worden wekelijks gecommuniceerd.
 • Ook wordt een planning opgemaakt (jaarplanning, macroplanning, mesoplanning) op basis van je doelstellingen en wedstrijdplanning.
 • Je geniet van 25% korting op ministages van 360-Sports.
 • Inclusief gebruik van een professioneel softwareplatform voor training. Zo kan je de trainingen bekijken die voor jou gepland zijn door de coach en kan je zelf ook trainingen opladen. Je kan ook wedstrijden plannen en online communiceren met de coach.
 • Prijs: 65€/maand. Betaling 3-maandelijks bij begin elk kwartaal.
 • Promotie bij intekening en betaling voor 1 jaar: inspanningstest Comfort gratis ipv 80€.

Personal Trainer Pro

In het Personal Trainer wordt de persoonlijke begeleiding nog verder verfijnd. Bovenop het aanbod van Personal Trainer Comfort, zijn in de Pro formule volgende bijkomende diensten inbegrepen:

 • Inspanningstesten: 2 inspanningstesten Comfort inclusief VO2max meting per jaar inbegrepen (waarde 210€/jaar). De tijdstippen bepaal je samen met de trainer om zo steeds op de meest relevante momenten te testen.
 • De Pro trainer maakt gedetailleerde trainings- en wedstrijdanalyse, om zo de trainingen nog meer op maat van de sporter te maken.
 • Je kan de Pro trainer onbeperkt contacteren via e-mail of telefoon.
 • De Pro trainer volgt ook je wedstrijdresultaten op. Geregeld wordt er ook een persoonlijke evaluatie gemaakt samen met de sporter.
 • Indien de sporter ook een Bikefitting wenst, dan kan deze aangekocht worden tegen halve prijs.
 • Advies qua voedingssupplementen.
 • 1x per jaar analyse lichaamssamenstelling.
 • Prijs: 130€/maand. Betaling 3-maandelijks bij begin elk kwartaal. Formule alleen beschikbaar op jaarbasis..

Personal Trainer Elite

De Personal Trainer Elite omvat de meest uitgebreide vorm van persoonlijke begeleiding. Deze gaat nog verder dan de Pro formule en bevat volgende bijkomende aspecten:

 • Bij de Elite formule zijn ook 6 inspanningstesten (om de 8 weken) inclusief VO2max, Wingate, protocols naar keuze… per jaar inbegrepen (waarde 630€). Te bespreken met trainer of deze onder labo-omstandigheden of als veldtest word uitgevoerd.
 • De sporter kan voor 2 fietsen een Bikefitting Bioracer Motion laten doen bij 360-Sports (waarde 335€).
 • Voor deze 2 fietsen is ook een Bioracer Aero aerodynamicameting inbegrepen (waarde 150€).  
 • De Elite trainer staat in dagelijks contact met de sporter voor trainingsanalyse en feedback.
 • De Elite trainer is ook het psychologische klankbord van de sporter, en zal ook op vlak van mental coaching het nodige advies geven.
 • Advies qua voedingssupplementen.
 • 4x per jaar consult van 1 uur met onze voedingsdeskundige.
 • Minimum 1 tactische analyse wedstrijd/maand.
 • Prijs: 300€/maand. Betaling 3-maandelijks bij begin elk kwartaal. Formule alleen beschikbaar op jaarbasis.

Personal Trainer Challenge

Met Personal Trainer Challenge bereiden we je op een verantwoorde manier voor op je persoonlijke uitdaging of helpen we je om met sporten te starten. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden terug. Heb je een uitdaging die je hier niet terugvindt? Geen probleem, samen met jou werken we een formule uit die perfect is voor jouw persoonlijke sportieve uitdaging.   

 

Personal Trainer Challenge 10 MIles

Van plan om een Ten Miles of een 10 km loop challenge aan te gaan? 360-Sports zorgt ervoor dat je alvast fit en gezond aan de start komt.

Je kan zelf kiezen hoelang je begeleid wil worden: 4 weken, 12 weken of 20 weken.

Hoe gaan we tewerk?

Bij de start van het traject doet de sporter een inspanningstest Comfort. Zo kunnen we je  beginwaarden voor de trainingen bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de komende 4, 12 of 20 weken afhankelijk van de gekozen formule. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het online platform.

120€ (4 weken), 160€ (12 weken) of 200€ (20 weken).

 

Personal Trainer Challenge Marathon

Van plan om deel te nemen aan een marathon? Een coole uitdaging, die wel een doordachte voorbereiding vereist. 

Hoe gaan we tewerk?

Bij de start van het traject doet de sporter een inspanningstest Comfort. Zo kunnen we je  beginwaarden voor de trainingen bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de komende 20 weken of langer, afhankelijk van de wensen van de atleet. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het online platform.

120€ (4 weken), 160€ (12 weken) of 200€ (20 weken).

 

Personal Trainer Cyclo Challenge

Plan je een uitdagende cyclo in eigen land of het buitenland? Wil je een legendarische Alpen- of Pyreneeënberg beklimmen? Dit doe je best niet zomaar, een goeie begeleiding maakt een groot verschil! Bij 360-sports ben je aan het juiste adres om deze uitdaging succesvol af te werken!

Je kan zelf kiezen hoelang je begeleid wil worden: 4 weken, 12 weken of 20 weken.

Hoe gaan we tewerk?

Bij de start van het traject doet de sporter een inspanningstest Comfort. Zo kunnen we je  beginwaarden voor de trainingen bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de komende 4, 12 of 20 weken afhankelijk van de gekozen formule. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het trainings platform.

120€ (4 weken), 160€ (12 weken) of 200€ (20 weken).

 

Personal Trainer Challenge Triatlon

Heb je de triatlonmicrobe te pakken? Kijk je vol bewondering naar de Ironman-atleten en wil je het ook eens proberen, op jouw niveau? Of het nu voor je eerste sprint, kwart of lange triatlon gaat, een individuele en evenwichtige aanpak is altijd aangewezen. Een goeie begeleiding is cruciaal in de voorbereiding op zo’n uitdaging. Twijfel dus niet en bouw met 360-sports optimaal op naar jouw doel!

Je kan zelf kiezen hoelang je begeleid wil worden: 4 weken, 12 weken of 20 weken.

Hoe gaan we tewerk?

Bij de start van het traject doet de sporter een inspanningstest Comfort. Zo kunnen we je  beginwaarden voor de trainingen bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de komende 4, 12 of 20 weken afhankelijk van de gekozen formule. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het trainings platform.

120€ (4 weken), 160€ (12 weken) of 200€ (20 weken).

 

Personal Trainer Challenge Iron Man

Is het jouw droom om een Iron Man triatlon te zwemmen, fietsen en lopen? Een kwaliteitsvolle begeleiding is cruciaal in de voorbereiding op zo’n uitdaging. Twijfel dus niet en bouw met 360-sports optimaal op naar jouw doel!

Hoe gaan we tewerk?

Bij de start van het traject doet de sporter een inspanningstest Comfort. Zo kunnen we je  beginwaarden voor de trainingen bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de komende 20 weken, of langer afhankelijk van de wensen van de atleet. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het trainings platform.

200€ (20 weken).

 

Personal Trainer Challenge Fit

Wil je starten met sporten, maar je hebt geen idee hoe eraan te beginnen? Ben je een recreatief sporter, wil je naar een bepaald doel werken maar zoek je begeleiding? Bij 360-sports begeleiden we jou naar jouw doel!

Gedurende een periode van 4, 12 of 20 weken werk je toe naar een specifiek doel samen met jouw trainer. Bij de start doet de sporter een inspanningstest Comfort, om zo je beginwaarden te bepalen. Op basis hiervan stelt de trainer dan een schema op voor de gekozen periode. De te volgen trainingen kan de sporter online raadplegen op het trainings platform.

120€ (4 weken), 160€ (12 weken) of 200€ (20 weken).

 

Inspanningstest INSCYD inclusief 6 weken trainingsschema (Run en Bike)

Deze test is een variant op de klassieke Challenge. Hierbij leg je een inspanningstest af die geanalyseerd wordt met de meest recente wetenschappelijke inzichten. Erbovenop krijg je dan een trainingsschema mee voor 6 weken om op basis van de inzichten ook efficient te gaan trainen.

Aan de hand van de vooruitstrevende en wetenschappelijk onderbouwde INSCYD software, kunnen we nog een stap verder gaan in het testen van sporters. Deze test is een aanvulling op de bestaande trainings- en testmethoden en kan zowel als veldtest of labotest uitgevoerd worden.

Na deze test zal de sporter, en ook zijn/haar coach, een nog betere inkijk hebben in de fysiologische eigenschappen en hoe deze zijn opgebouwd. De test zelf kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het precieze doel. Op basis van de gemeten parameters, in combinatie met  gegevens van online trainingsplatformen, wordt een prestatieprofiel opgesteld. Hierbij worden een pak fysiologische factoren in kaart gebracht zoals VO2Max, VlaMax, FatMax, anaerobe drempel, koolhydraatverbranding, aerobe en anaerobe energielevering…

Deze parameters geven een nog beter beeld van hoe de prestatie van de tester fysiologisch is samengesteld. Sterktes en verbeterpunten van het metabolisch systeem worden in kaart gebracht. Dit zal ook toelaten om prestaties zo verder te gaan verfijnen. De coach kan op basis van de resultaten de kwaliteit van de trainingsplannen verder verhogen. Ook de behoeften qua voeding tijdens training en wedstrijd kunnen op basis hiervan verder fijngesteld worden. Na afloop ontvangt de tester een rapport met alle details.

Sporters die een INSCYD test afleggen, krijgen ook een online trainingsschema voor 6 weken om de testresultaten om te zetten in concrete oefensessies.

Topsporters zoals Peter Sagan, Tony Martin, Jan Frodeno en het Bora-Hansgrohe World Tour cycling team gebruiken deze methode om hun training te plannen en wedstrijden voor te bereiden.  

Prijs: 195€ voor een INSCYD inspanningstest inclusief 6 weken trainingsschema.

 

Start to Bike/Run (lessenreeks)          

Starten met fietsen of lopen in een veilige en professionele omgeving? Het kan, met de Start to Bike/Run formule van 360-Sports. Gedurende een aantal lessen bouwen we de conditie en vaardigheden op:

 • Reeks van 8 opbouwende trainingen.
 • Fietstochten met specifieke oefeningen op bochten, remmen, schakelen, in groep rijden, begeleiding groepen, klim- en daaltechnieken…
 • Voor beginners en gevorderden.
 • Nieuwe lessenreeks in 2019: schrijf je nu al in via onderstaande link...

80€. Inclusief drinkbus en 30€ korting voor Bikefitting.

Vooraf inschrijven via http://www.360-sports.be/Inschrijvingen/BikeclinicsWomen.

Specifieke krachttraining onder begeleiding is ook mogelijk bij 360-Sports. Volgende formules zijn beschikbaar:

Toegang Powerzaal

Specifieke krachttraining is ook mogelijk bij 360-Sports. Volgende abonnementen voor het gebruik van de krachtzaal en het ter beschikking stellen van oefeningen zijn beschikbaar:

Comfort:                    25€/maand per sporter

Pro 6 maand:            125€

Pro 1 jaar:                  200€

Klik hier om een video rond krachttraining bij 360-Sports te zien.

Personal Trainer Power / Core stability

Via Personal coaches biedt 360-Sports ook intensieve persoonlijke begeleiding aan. Onder het toeziend oog van een gediplomeerde coach leer je specifieke krachtoefeningen aan. Dit is een typische dienst voor beginnende sporters of sporters die nieuwe technieken en oefeningen willen aanleren in ideale omstandigheden, zodat je deze zeker juist uitvoert.

Onze aandacht gaat volledig naar finetuning van het lichaam en blessurepreventie. Feedback tussen atleet en trainer staan centraal om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden en de best mogelijke ontwikkeling na te streven.

Personal Trainer Power / Core stability

Via Personal coaches biedt 360-Sports ook intensieve persoonlijke begeleiding aan. Onder het toeziend oog van een gediplomeerde coach leer je specifieke krachtoefeningen aan. Dit is een typische dienst voor beginnende sporters of sporters die nieuwe technieken en oefeningen willen aanleren in ideale omstandigheden, zodat je deze zeker juist uitvoert.

Onze aandacht gaat volledig naar finetuning van het lichaam en blessurepreventie. Feedback tussen atleet en trainer staan centraal om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden en de best mogelijke ontwikkeling na te streven.

 

Power & core Screening

Er wordt vertrokken vanuit een intake gesprek waarin we de atleet en zijn of haar achtergrond en specifieke vragen in kaart brengen. In een volgende stap van het proces gaan we aan de hand van een screening op zoek naar zwakke schakels in het neuromusculair systeem van de atleet. Naast het neuromusculair systeem wordt er ook aandacht besteed aan andere fysieke kenmerken die, door de beoefende sportdiscipline, vereist worden.

Power & core Screening (2u)

 • Intake, screening kracht/stabiliteit en feedback inclusief trainingsadvies

Prijs: 75€

 

Power & Core Stability

Een eerste sessie omvat het intake gesprek waarin we de atleet en zijn of haar achtergrond en specifieke vragen in kaart brengen, gevolgd door geïndividualiseerd trainingsadvies voor het aspect “kracht” in functie van de atleet en de beoefende sport.

In een tweede sessie wordt uw persoonlijke trainingsschema onder begeleiding afgewerkt met uw personal trainer om de kwaliteit van de training te garanderen.

Power & Core stability Pro

 • Sessie 1: Intake en geïndividualiseerd advies krachttraining (30min)
 • Sessie 2: trainingssessie supervisie (2u)

Prijs: 60€

Power & Core stability Elite

 • Sessie 1: Intake, screening stabiliteit en/of kracht en feedback inclusief trainingsadvies (2u)
 • Sessie 2: trainingssessie supervisie (2u)

Prijs: 100€

 

Power Functional training

Functional training is een alles-omvattend concept voor de atleet die oog heeft voor elk detail. Door de koppeling tussen een diepgaand intake gesprek, uitgebreide screening, feedback naar – en overleg met – de atleet, begeleide trainingssessie, tussentijdse opvolging en een sportspecifieke aanpak streven wij naar perfectie in het prestatievermogen van de atleet.

Power Functional training Pro

 • Sessie 1: Intake en geïndividualiseerd advies functional training (30min)
 • Sessie 2: trainingssessie supervisie (2u)

Prijs: 70€

Power Functional training Elite

 • Sessie 1: Intake, sportspecifieke screening en feedback inclusief trainingsadvies (3u)
 • Sessie 2: trainingssessie supervisie (2u)

Prijs: 130€

Op een stage wordt specifiek gewerkt op 1 vaardigheid, zoals bijvoorbeeld klimmen, tijdrijden, sprinten, cyclocross… De stage, typisch 2 of 3 dagen, omvat professionele trainingsbegeleiding, huisvesting en voeding.

Comfort (= voor niet-klanten)                                             

Te bepalen per stage afhankelijk van accommodatie. Richtprijs 2-daagse: 120€

Pro (= voor klanten laatste 6 maanden)                   

Te bepalen per stage afhankelijk van accommodatie. Richtprijs 2-daagse: 100€

Elite (= voor klanten personal trainer)                                 

Te bepalen per stage afhankelijk van accommodatie.

Opties:            

 • Vervoer: 15€ per persoon per traject

 

Deze focustraining omvat 1 trainingssessie, waar specifiek wordt gewerkt op 1 onderdeel. Er wordt gewerkt met gedifferentieerde groepen.  

Comfort = 1 initiatie vb cross, MTB, sprint,…               15€/persoon

Pro = 4 sessies voor individu                                       45€/persoon

Focustraining Pakket

Hier wordt een reeks van focustrainingen samengevoegd tot 1 geheel. Zo kan bijvoorbeeld via een reeks specifieke trainingen een ploegentijdrit worden voorbereid. Via een teamtraject komen alle aspecten aanbod: fysieke, tactische, stuurvaardigheid, positionering…

Elite = teamtraject vb ploegentijdrit 5 sessies             500€

Er zijn meerdere redenen om een inspanningstest op de fiets af te leggen. Vooreerst kan een sporter een test doen om op een bepaald moment in de tijd de conditie te meten. Op basis hiervan kunnen dan ook de trainingszones op basis van hartslag en/of vermogen bepaald worden. Zo weet je wat in jouw persoonlijk geval de exacte limieten zijn waarin je bepaalde trainingsdelen kan afwerken.  Bij de start van een sportief project is een inspanningstest ideaal om het startniveau van de trainingen precies te bepalen.

Daarnaast kan de sporter ook de conditie laten meten wanneer hij/zij op een hoger conditioneel niveau is geraakt om zo de trainingszones bij te stellen. Ook een inspanningstest bij topconditie is een interessante waardemeter om de fysieke capaciteiten te vergelijken met vroegere testen, of om te vergelijken met testwaarden van toppers uit je categorie. Klik hier om een video te bekijken van een inspanningstest Bike bij 360-Sports.  

Naargelang de behoeften van de sporter zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

Comfort Kids:

Voor jonge sporters, die fysiek nog niet rijp zijn voor een echte inspanningsproef, voorzien we een testprotocol op maat. Voor een fietstest gaan we bij elke jonge sporter 3 metingen doen, die voor hen het meest relevant zijn.

We starten met een explosiviteitsmeting. Via meting op een Smartspeedmat meten we hoe explosief de sporter is.

Na een verdere opwarming op de fiets gaan we na wat de maximale trapfrequentie van de sporter is. Dit is een element dat op deze leeftijd heel trainbaar is en belangrijk voor de verdere sportieve ontwikkeling.

Tot slot meten we ook de conditie met een heel voorzichtig opgebouwde inspanningsproef, inclusief lactaatmeting. Zo heeft de sporter dan ook een idee van belasting tijdens het oefenen. Deze belasting wordt bij jonge sporters veel onderschat en via deze test brengen we de belastingsniveaus in kaart, rekening houdend met de ontwikkelingslijn van de jonge wielerfanaten.

65€.

Comfort Start:

Een inspanningstest, specifiek op maat voor jonge renners en rensters (jonger dan 15 jaar). Een uitgewerkt protocol met lactaatmeting (4 metingen) waarbij rekening wordt gehouden met de ontwikkelingslijn en de sportieve richtlijnen van deze jonge wielerfanaten.

65€.

Comfort:

Een basis inspanningstest op de fiets, om je conditie en trainingsprofiel in kaart te brengen. Tijdens de progressieve belasting wordt je hartslag, je wattage en jouw lactaatwaarden geregistreerd. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw trainingszones en aandachtspunten. Je kan de test op je eigen fiets afleggen. Een ideaal startpunt richting je sportieve doelstelling. Standaard wordt met een 5-minuten protocol gewerkt, waarbij elke 5 minuten de belasting wordt verhoogd.

80€.

Pro:

Een progressieve inspanningstest op de fiets, specifiek voor competitieve wielrenners. Via het aangepaste protocol worden je prestatiemogelijkheden in kaart gebracht. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw trainingszones en aandachtspunten. Je kan de test op je eigen fiets afleggen. De geschikte gedetailleerde test voor de wedstrijdatleet. Standaard wordt met een 8-minuten protocol gewerkt, waarbij elke 8 minuten de belasting wordt verhoogd.

95€.

Elite Wingate:

Een uitbreiding op de Biketest Pro, waarbij ook jouw maximale lactaatproductie wordt gemeten. Een nuttige test om jouw maximaal prestatievermogen of sprintcapaciteit te monitoren via het bepalen van de anaerobe capaciteit van de sporter.

80€.

Elite Time Trial:

De inspanningstest die jouw prestatieprofiel voor een tijdrit in kaart brengt. Via het specifieke testprotocol krijg je een overzicht van je optimale wattages en hartslagzones om een bepaalde tijdritprestatie te realiseren. Ook absoluut aan te raden voor triatleten of duatleten (non-drafting formule).

100€.

INSCYD test:

Aan de hand van de vooruitstrevende en wetenschappelijk onderbouwde INSCYD software, kunnen we nog een stap verder gaan in het testen van sporters. Deze test is een aanvulling op de bestaande trainings- en testmethoden en kan zowel als veldtest of labotest uitgevoerd worden.

Na deze test zal de sporter, en ook zijn/haar coach, een nog betere inkijk hebben in de fysiologische eigenschappen en hoe deze zijn opgebouwd. De test zelf kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het precieze doel. Op basis van de gemeten parameters, in combinatie met  gegevens van online trainingsplatformen, wordt een prestatieprofiel opgesteld. Hierbij worden een pak fysiologische factoren in kaart gebracht zoals VO2Max, VlaMax, FatMax, anaerobe drempel, koolhydraatverbranding, aerobe en anaerobe energielevering…

Deze parameters geven een nog beter beeld van hoe de prestatie van de tester fysiologisch is samengesteld. Sterktes en verbeterpunten van het metabolisch systeem worden in kaart gebracht. Dit zal ook toelaten om prestaties zo verder te gaan verfijnen. De coach kan op basis van de resultaten de kwaliteit van de trainingsplannen verder verhogen. Ook de behoeften qua voeding tijdens training en wedstrijd kunnen op basis hiervan verder fijngesteld worden. Na afloop ontvangt de tester een rapport met alle details.

Sporters die een INSCYD test afleggen, krijgen ook een online trainingsschema voor 6 weken om de testresultaten om te zetten in concrete oefensessies.

Topsporters zoals Peter Sagan, Tony Martin, Jan Frodeno en het Bora-Hansgrohe World Tour cycling team gebruiken deze methode om hun training te plannen en wedstrijden voor te bereiden.  

Prijs: 195€ voor een INSCYD inspanningstest inclusief 6 weken trainingsschema.

 

Optioneel: VO2 max meting:

Via deze optie wordt ook jouw zuurstoftransport gemeten tijdens de inspanningstest. Achteraf weet je hierdoor jouw VO2-max waarde, alsook de VO2 bij de progressieve belasting. VO2 max wordt ook gehanteerd als talentdetectiecriterium. VO2max is ook een belangrijke indicator voor het cardiaal vermogen en een parameter voor het cardiovasculair risico, dit in het bijzonder in combinatie met bloedparameters en leefgewoonten. Medisch-diagnostisch kan het nuttig zijn om deze parameter te meten en te volgen in de tijd.

+25€.

Optioneel: registratie electrocardiogram tijdens de inspanning

Via deze optie registreren we, aan de hand van een aantal sensoren, de elektrische stromen van het hart. Deze registratie geeft informatie over de hartfrequentie en het hartritme, over de wijze waarop de prikkelgeleiding plaatsvindt en over de toestand van de hartspier. Deze registratie wordt nadien gecheckt door een sportarts of cardioloog. Op basis van deze informatie kan de sportarts of cardioloog de gezondheid van het hart valideren. Indien nodig, zal de sportarts of cardioloog een bijkomende afspraak voorstellen voor een eventuele verdere opvolging, dit om mogelijke afwijkingen meer in detail te onderzoeken.

+25€.

Er zijn meerdere redenen om een inspanningstest op de loopband af te leggen. Vooreerst kan een sporter een test doen om op een bepaald moment in de tijd de conditie te meten. Op basis hiervan kunnen dan ook hartslagzones en de verschillende trainingszones bepaald worden. Zo weet je wat in jouw persoonlijk geval de exacte limieten zijn waarin je bepaalde trainingsdelen kan afwerken.  Bij de start van een sportief project is een inspanningstest ideaal om het startniveau van de trainingen precies te bepalen.

Daarnaast kan de sporter ook de conditie meten wanneer hij/zij op een hoger conditioneel niveau is geraakt om zo de trainingszones bij te stellen. Ook een inspanningstest bij topconditie is een interessante waardemeter om de fysieke capaciteiten te vergelijken met vroegere testen, of om te vergelijken met testwaarden van toppers uit je categorie. Klik hier om een video te bekijken van een inspanningstest Run bij 360-Sports. 

Naargelang de behoeften van de sporter zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

Comfort:

Een basis inspanningstest op de loopband, om je conditie en trainingsprofiel in kaart te brengen. Tijdens de progressieve belasting wordt je hartslag en jouw lactaatwaarden geregistreerd. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw trainingszones en aandachtspunten. Een ideaal startpunt richting je sportieve doelstelling. Standaard wordt met een 3-minuten protocol gewerkt, waarbij elke 3 minuten de belasting wordt verhoogd.

80€.

Pro:

Een progressieve inspanningstest op de loopband, specifiek voor competitieve atleten. Via het aangepaste protocol worden je prestatiemogelijkheden in kaart gebracht. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw trainingszones en aandachtspunten. De geschikte gedetailleerde test voor de wedstrijdatleet. Standaard wordt met een 5-minuten protocol gewerkt, waarbij elke 5 minuten de belasting wordt verhoogd.

95€.

 

INSCYD test:

Aan de hand van de vooruitstrevende en wetenschappelijk onderbouwde INSCYD software, kunnen we nog een stap verder gaan in het testen van sporters. Deze test is een aanvulling op de bestaande trainings- en testmethoden en kan zowel als veldtest of labotest uitgevoerd worden.

Na deze test zal de sporter, en ook zijn/haar coach, een nog betere inkijk hebben in de fysiologische eigenschappen en hoe deze zijn opgebouwd. De test zelf kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het precieze doel. Op basis van de gemeten parameters, in combinatie met  gegevens van online trainingsplatformen, wordt een prestatieprofiel opgesteld. Hierbij worden een pak fysiologische factoren in kaart gebracht zoals VO2Max, VlaMax, FatMax, anaerobe drempel, koolhydraatverbranding, aerobe en anaerobe energielevering…

Deze parameters geven een nog beter beeld van hoe de prestatie van de tester fysiologisch is samengesteld. Sterktes en verbeterpunten van het metabolisch systeem worden in kaart gebracht. Dit zal ook toelaten om prestaties zo verder te gaan verfijnen. De coach kan op basis van de resultaten de kwaliteit van de trainingsplannen verder verhogen. Ook de behoeften qua voeding tijdens training en wedstrijd kunnen op basis hiervan verder fijngesteld worden. Na afloop ontvangt de tester een rapport met alle details.

Sporters die een INSCYD test afleggen, krijgen ook een online trainingsschema voor 6 weken om de testresultaten om te zetten in concrete oefensessies.

Topsporters zoals Peter Sagan, Tony Martin, Jan Frodeno en het Bora-Hansgrohe World Tour cycling team gebruiken deze methode om hun training te plannen en wedstrijden voor te bereiden.  

Prijs: 195€ voor een INSCYD inspanningstest inclusief 6 weken trainingsschema.

 

Optioneel: VO2 max meting:

Via deze optie wordt ook jouw zuurstoftransport gemeten tijdens de inspanningstest. Achteraf weet je hierdoor jouw VO2-max waarde, alsook de VO2 bij de progressieve belasting. VO2 max wordt ook gehanteerd als talentdetectiecriterium. VO2max is ook een belangrijke indicator voor het cardiaal vermogen en een parameter voor het cardiovasculair risico, dit in het bijzonder in combinatie met bloedparameters en leefgewoonten. Medisch-diagnostisch kan het nuttig zijn om deze parameter te meten en te volgen in de tijd.

+25€.

Optioneel: registratie electrocardiogram tijdens de inspanning

Via deze optie registreren we, aan de hand van een aantal sensoren, de elektrische stromen van het hart. Deze registratie geeft informatie over de hartfrequentie en het hartritme, over de wijze waarop de prikkelgeleiding plaatsvindt en over de toestand van de hartspier. Deze registratie wordt nadien gecheckt door een sportarts of cardioloog. Op basis van deze informatie kan de sportarts of cardioloog de gezondheid van het hart valideren. Indien nodig, zal de sportarts of cardioloog een bijkomende afspraak voorstellen voor een eventuele verdere opvolging, dit om mogelijke afwijkingen meer in detail te onderzoeken.

+25€.

.

De Inspanningstest Run kan je bij 360-Sports ook in de vorm van een veldtest afleggen. Vooral voor competitieve atleten of teams geeft dit de mogelijkheid om erg gericht de conditie te meten. Hiermee bepalen we je persoonlijke, exacte limieten, met de overeenkomstige hartslagzones en trainingszones. Een interessante waardemeter om de fysieke capaciteiten te vergelijken met vroegere testen, of om te vergelijken met testwaarden van toppers uit je categorie.

Naargelang de behoeften van de sporter of het team zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

Comfort:

Een standaard lactaattest op locatie, om je conditie en trainingsprofiel in kaart te brengen. Tijdens de progressieve belasting wordt je hartslag en jouw lactaatwaarden geregistreerd. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw trainingszones en aandachtspunten. Een ideaal startpunt richting je sportieve doelstelling. Er wordt gewerkt met een 5-staps tempoprotocol, afgesloten met een maximale inspanning.

Prijs: 80€ (individueel) - 72 €/teamlid (5-9 deelnemers) - € 64/teamlid (10-15 deelnemers) - € 60/teamlid (15+ deelnemers)

Pro:

Wens je jouw lactaattest specifiek te focussen op een bepaald inspanningsprofiel, of wil je een lactaatmeting tijdens een cruciale training, dan kan dit via de Pro-formule. In samenspraak met jou en/of je coach werken we een testprotocol uit, aangepast op jouw maat. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met de gewenste details.

Prijs: 90€ (individueel) - 82 €/teamlid (5-9 deelnemers) - € 74/teamlid (10-15 deelnemers) - € 70/teamlid (15+ deelnemers)

Ook teamsporters kunnen bij 360-Sports terecht voor verschillende soorten testen.

Zo meten we de conditie van de verschillende teamleden aan de hand van hartslagen en lactaatproductie. Aan de hand hiervan kunnen we dan ook de trainingszones bepalen (Comfort-aanbod). Naast het testen van de uithouding, bieden we ook de mogelijkheid om andere fysieke aspecten te testen zoals snelheid, wendbaarheid en explosiviteit (Pro-aanbod). Tot slot is er het Elite-aanbod voor wie op alle aspecten professioneel gescreend wil worden.

Samen analyseren we de testresultaten naargelang het type screening en op basis van sterkten en verbeterpunten kunnen de teamcoach en de teamleden aan de slag om hun trainingen op te bouwen en af te stemmen op hun specifieke noden.

Het periodiek testen is van groot belang om vooruitgang te meten en fysieke verbeterpunten op te sporen en op te volgen. Aan de hand van referentiewaarden kunnen de teamleden dan vergelijken en doelstellingen bepalen om verder te evolueren en bij te sturen waar nodig.

Dergelijke testen worden typisch uitgevoerd bij het evalueren van een speler (bv in kader van transfer) of het screenen van een spelersgroep bij specifieke momenten zoals de start van de voorbereiding (individueel of met team), de start van de winterstop en/of op het einde van deze periodes. Zo kan de staat van fitheid bepaald worden, met daaraan gekoppeld acties om deze aspecten verder te optimaliseren.

Ook naar talentdetectie en scouting zijn dergelijke screenings heel interessant. Potentiële toptalenten zijn doorgaans spelers die zich reeds vroegtijdig onderscheiden op de fysieke tests. Na blessure zijn deze testresultaten ook een graadmeter voor de speler en coach om te bepalen wanneer de speler terug wedstrijdfit is.

Naargelang de behoeften van het team zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

Comfort:

Via deze formule meten we de uithouding van de teamleden. Een progressieve inspanningstest op een professioneel geijkte loopband, specifiek om je conditie en trainingsprofiel in kaart te brengen. Tijdens de progressieve belasting wordt je hartslag en jouw lactaatwaarden geregistreerd. Na de test ontvang je een uitgebreid testverslag met jouw individuele trainingszones en aandachtspunten. Een ideaal startpunt richting je sportieve doelstelling, zodat je maximaal vooruitgang kan boeken. Standaard wordt met een 5-minuten protocol gewerkt, waarbij elke 5 minuten de belasting wordt verhoogd.

72 €/teamlid (5-9 deelnemers) - € 64/teamlid (10-15 deelnemers) - € 60/teamlid (15+ deelnemers)

Optioneel: VO2 max meting:

Via deze optie wordt ook jouw zuurstoftransport gemeten tijdens de inspanningstest. Achteraf weet je hierdoor jouw VO2-max waarde, alsook de VO2 bij de progressieve belasting. Dit is eveneens een handige tool voor talentdetectie binnen jouw ploeg.

+20€/teamlid

Optioneel: registratie electrocardiogram tijdens de inspanning

Via deze optie registreren we, aan de hand van een aantal sensoren, de elektrische stromen van het hart. Deze registratie geeft informatie over de hartfrequentie en het hartritme, over de wijze waarop de prikkelgeleiding plaatsvindt en over de toestand van de hartspier. Deze registratie wordt nadien gecheckt door een sportarts of cardioloog. Op basis van deze informatie kan de sportarts of cardioloog de gezondheid van het hart valideren. Indien nodig, zal de sportarts of cardioloog een bijkomende afspraak voorstellen voor een eventuele verdere opvolging, dit om mogelijke afwijkingen meer in detail te onderzoeken.

+20€/teamlid.

Optioneel: individueel trainingsschema voor 3 maand

Na bespreking van de testresultaten kan de sporter opteren voor een individueel trainingsschema op basis van de testresultaten. Gedurende 3 maand krijg je dan individueel trainingsadvies, waardoor je op een wetenschappelijk verantwoorde manier gerichter kan trainen en meer progressie kan maken, ook in het belang van het team.

+60€/teamlid

Pro:

Via de Pro-formule testen we verschillende relevante fysieke aspecten van de teamleden, die bepalend zijn voor de teamprestatie. Samen met de inspanningstest krijg je zo een vollediger profiel van de teamleden, ideaal voor een geïntegreerde en succesvolle trainingsaanpak.

De Pro-formule is complementair aan de Comfort-formule, waar de uithouding wordt gemeten via een inspanningstest. In deze fase gaan we ook peilen naar enkele andere cruciale graadmeters:

 • Wendbaarheid (links en rechts) en coördinatie. Aan de hand van 2 Agility-T testen wordt het teamlid getest op wendbaarheid en coördinatie.
 • Snelheid: het explosief vermogen wordt gemeten via een sprinttest van 40m waarin zowel de versnelling in de eerste 10m als de versnelling in de laatste 20m wordt gemeten. Hierbij wordt zowel startsnelheid als versnellingsvermogen in kaart gebracht.
 • Explosiviteit: via verschillende types sprongen op de elektronische springmat SmartSpeed wordt de explosiviteit van elk teamlid gemeten.

Alle bovenstaande testen worden uitgevoerd bij 360-Sports, deels binnen en deels buiten. De Pro-testen kunnen ook op locatie worden uitgevoerd. 

Een Pro-screening voor een team van een 15-tal leden duurt ongeveer 1u, inclusief opwarming. Daarna worden de resultaten verwerkt en in een feedbacksessie (met trainer en spelers) worden de resultaten besproken samen met de resultaten van de inspanningstesten.

25€ per deelnemer indien bundel met Comfort, min. 5 deelnemers per test.

35€ per deelnemer indien geen bundel met Comfort, min. 5 deelnemers per test.

 

Elite

Om de screening volledig te maken op een professioneel niveau, worden volgende opties ook nog ondersteund vanuit 360-Sports:

Consultatie sportdokter inclusief sportmedisch geschiktheidsonderzoek

Voor bepaalde sporten is een sportmedisch geschiktheidsonderzoek, in de volksmond bekend als ‘medische keuring’, verplicht. Bij 360-Sports kan je ook terugvallen op een geaccrediteerde sportarts die bevoegd is voor dergelijke onderzoeken.

Naast een check-up van de globale gezondheid wordt ook de lichaamssamenstelling van de sporter geanalyseerd. Daarnaast wordt ook standaard een electrocardiogram in rust afgenomen om de hartfunctie te screenen. Optioneel kan er ook een bloedanalyse aangevraagd worden. Wanneer bij het invullen van de vragenlijst rond screening van de hartfunctie enig risico zou opduiken, dan is er ook de mogelijkheid om een electrocardiogram in inspanning te laten afnemen.

Daarnaast kan je bij de sportarts onder andere ook terecht voor spirometrie, een echografie van het hart en bloedvaten.

Consultatie sportarts: 50€ (deel consultatie terugbetaald via tussenkomst ziekenfonds).

Bijkomende diensten: electrocardiogram in rust +25€, spirometrie +25€, echografie +30€, urinetest +5€. Bloedafname: standaard remgeld van labo onderzoek.

Klik hier voor een voorbeeldfilmpje van een sportmedische consultatie bij de sportarts.

Voedingsadvies

De voedingskeuze is essentieel voor sporters. Bij 360-sports kan je terecht voor persoonlijk voedingsadvies. Steunend op de recentste wetenschappelijke en medische richtlijnen, met aandacht voor jouw specifieke situatie, jouw levensstijl en activiteiten, geeft sportdiëtist Piet De Pauw het gepaste advies. Ook voor vragen rond afvallen of gewicht bijkomen, allergieën, diabetes,… ben je bij 360-Sports aan het juiste adres.

Ons aanbod bestaat uit diverse diensten zoals:

 • Quick start sportvoedingsbegeleiding om je lichaamssamenstelling, basisvoeding of wedstrijdvoeding te optimaliseren, zonder meteen een uitgebreide analyse en berekening te laten uitvoeren.
 • Uitgebreide voedingsbegeleiding: via een uitgebreide screening tijdens het eerste consult (lichaamsanalyse via 9-punts huidplooimeting, analyse trainingsschema, bloedanalyse, nutriëntberekening basisvoeding,…) wordt een voedingsschema op maat uitgewerkt dat tijdens een tweede consult uitvoerig wordt toegelicht en op weg zet naar uw sportief doel. Ook is begeleiding over langere periodes mogelijk.
 • Evaluatieconsult: je wenst niet meteen een opvolgpakket te boeken, maar toch op éénmalige basis of volgens frequentie zoals u dat wenst uw lichaamssamenstelling en voedingstoestand te laten monitoren. Dit kan via een los evaluatieconsult (30 minuten) waarin de lichaamsanalyse wordt herbepaald en het voedingsplan wordt bijgestuurd waar nodig.

Mentale screening

360-Sports kan ook rond mentale aspecten diensten leveren. Prijzen voor deze screenings zijn op aanvraag.

Techniektesten in samenwerking met professionele partners. Ook deze prijzen zijn verkijgbaar op aanvraag.

Sportmassage: bij 360-Sports kan je kiezen uit verschillende types sportmassage.

Personal Trainer Competition: met een persoonlijke coach kan je heel gericht aan je conditie werken. Via één van de ‘Competition’ formules word je klaargestoomd om jouw competitieve doelen te bereiken. Klik hier om een video te bekijken rond persoonlijke coaching. Afhankelijk van je noden zijn er verschillende mogelijkheden.

Personal Trainer Challenge: met Personal Trainer Challenge bereiden we je op een verantwoorde manier gedurende 3 maanden voor op je doel en brengen we je op een hoger niveau.

Personal Trainer Power: specifieke krachttraining is ook mogelijk bij 360-Sports. Verschillende abonnementen voor het gebruik van de krachtzaal zijn beschikbaar. Klik hier om een video rond krachttraining bij 360-Sports te zien.

 

 

Vanuit zijn meer dan 20-jarige ervaring, stelt topsporttrainer Michel Geerinck vast dat de juiste positie op de fiets voor iedereen zijn belang heeft. Klachtenvrij en met de juiste efficiëntie fietsen is voor elke fietser het doel. Te veel fietsers/renners zitten fout op de fiets en kunnen hierdoor niet hun maximaal potentieel aanspreken of hebben klachten waardoor ze hun fietsritten, trainingen of wedstrijden niet degelijk kunnen afwerken. Elke vorm van pijn geeft prestatie verlies.

Investeren in een prachtige fiets is één, investeren in de ideale zitpositie is echter minstens even belangrijk. Zowel voor het voorkomen en detecteren van blessures is een Bikefitting aangewezen, alsook natuurlijk om de meest optimale (aerodynamische en/of comfortabele) zitpositie te bereiken.

Een investering die je pijnloos en blessurevrij op de fiets houdt, het hele jaar door.

Ook hier zijn er verschillende formules afhankelijk van de noden van de sporter:

Comfort                                            

Bikefitting waar aan de hand van een 3D-meting de positie van de fietser bepaald en geoptimaliseerd wordt. Elk type fiets kunnen we optimaal gaan afstellen naar de noden van u als fietser.

Na het aanbrengen van 8 markers op het lichaam, gaan we via digitale camera's de fietser vanuit elke hoek filmen. We gebruiken geschikte software om de beelden te gaan analyseren en hoeken te gaan berekenen. Afhankelijk van uw fysiek profiel, morfologische eigenschappen, doelstellingen en klachten passen we uw fiets aan.

Door verschillende camera's te gaan gebruiken kunnen we beelden gaan synchroniseren, hierdoor kan je het verschil in posities gaan vergelijken en de progressie duidelijk in beeld brengen.

De positionering gebeurt volledig op je eigen fiets want uiteindelijk moet je het met deze fiets gaan doen. Het heeft dus weinig om zin een sizefiets te gaan gebruiken om nadien deze positie te gaan kopiëren naar jouw fiets.

Leuk extraatje: de atleet kan het hele gebeuren mee volgen op een groot scherm dat voor je wordt geplaatst tijdens de bikefitting.

135€.

Meting 2e fiets op zelfde tijdstip: 75€.

Voor jeugdrenners (tot en met het jaar waarin de jeugdrenner 16 wordt): 75€.

Nieuwe meting binnen 12 maanden na eerdere meting: 75€.

 

Pro     

Deze fitting is de meest geavanceerde in ons aanbod, waarbij we verschillende technologieën en meetinstrumenten met elkaar combineren om tot een optimaal resultaat te komen.

De fietspositie wordt geanalyseerd zoals beschreven in de Bikefitting ‘Comfort’ en bijgestuurd om een optimale positie te bereiken.

Inclusief symmetrie-analyse via Bioracer Motion

In deze versie wordt de meting zowel links als rechts gelijktijdig uitgevoerd. Met 20 markers op het lichaam van de sporter en 6 camera’s die vanuit elke hoek de beweging analyseren, kan elk detail opgemerkt worden. Asymmetrie in de beweging kan direct geanalyseerd worden.

Deze fitting wordt met de nieuwste apparatuur van Bioracer (Motion) uitgevoerd. Bioracer Motion, onze Bikefitting partner, zet een nieuwe standaard in de wereld van dynamische bikefitting en bewegingsanalyse. Op een accurate manier meet en analyseert het systeem de symmetrie van het lichaam en de lichaamsstabiliteit tijdens het fietsen, op 120 frames per seconde, met 6 camera's en 20 draadloze lichaamsmarkers. Aan de hand van deze info wordt een volledig 3D-model van de renner gegenereerd, en kunnen de linker- en rechterkant van het lichaam tegelijkertijd worden bestudeerd en vergeleken, zoals bijvoorbeeld de kniebeweging, enkelbeweging, pedaleerbeweging…. Bioracer Motion voorziet de bikefitter van de meest precieze data en vergemakkelijkt de zoektocht naar het verbeteren van de positie, symmetrie en prestaties van de renner. Uniek in Waas en Dender!

Inclusief drukpuntmeting schoenen en zadel

Bij de Bikefitting Pro maken we bovendien gebruik van drukpuntmetingapparatuur. Via een specifieke drukpuntmeting op het zadel en in de schoenen kan de afstemming nog preciezer gebeuren en kunnen zadel- of schoenproblemen voorkomen of opgelost worden.

De zadel-Check wordt gebruikt om de optimale afstelling van uw zadel te bepalen. Dit gebeurt zowel op je eigen zadel als op andere modellen ter vergelijking.  De analyse leidt tot een nauwkeurig en zinvol resultaat omdat de controle gebeurt onder reële omstandigheden. Dit betekent dat iedere atleet wordt getest op zijn fiets, in zijn oorspronkelijke houding, op zijn eigen zadel en in sportkleding. De controle gebeurt dynamisch zodat het belastingsprofiel van de atleet kan worden opgemaakt. De vele meetpunten in de folie zorgen ervoor dat de gegevens kunnen geanalyseerd worden door de software. Zo kan een nauwkeurig profiel van de belasting op het zadel worden gemaakt. Hoge drukspanning kan worden gelokaliseerd en weggewerkt. Op deze manier kunnen we u een optimale afstelling van een zadel garanderen.

Ook de druk op het contactpunt voet/fietsschoen/pedaal wordt gemeten. Enerzijds om het comfort in de schoen te optimaliseren (vermijden brandende voeten, gevoelloze tenen… door overbelasting) en anderzijds ook om de krachtoverbrenging zo optimaal mogelijk te laten gebeuren. Individuele drukmetingen in de schoen tonen de specifieke overbelastingspunten aan (in de dynamiek) en ook asymmetrie tussen links en rechts kan worden gemeten en geminimaliseerd. Bij eventuele problemen biedt 360-Sports ook op maat gemaakte inlegzolen aan. Via een voetafdruk kan voor de sporter een zool volledig op maat gemaakt worden (potentiële aankoop zool op maat niet inbegrepen in fitting).

  

190€.

Meting 2e fiets op zelfde tijdstip: 75€.

Nieuwe meting binnen 12 maanden na eerdere meting: 100€.

Klik hier om een videofilm van Bikefitting Pro bij 360-Sports te zien.

 

Optioneel: drukanalyse zadel/schoenen apart:

Via een specifieke drukpuntmeting op het zadel en in de schoenen kan de afstemming nog preciezer gebeuren en kunnen zitvlak- of voetproblemen voorkomen of opgelost worden.

Prijs (indien aparte meting): 75€. Inbegrepen in Bikefitting Pro.

Optioneel: schoenplaten afstellen apart

Prijs: 20€.

 

Aerodynamicameting

Op basis van de nieuwste technologie wordt op basis van oppervlaktemeting de weerstand gestimuleerd en dus ook de efficiëntie van de zitpositie. Aan de hand van de verschillende posities wordt de winst of het verlies gevisualiseerd, uitgedrukt in wattage. Winst of verlies ligt in een tijdrit vaak heel dicht bij elkaar. Luchtweerstand is hierbij een bepalende factor en via een aerodynamicameting kunnen we daar een heel goed beeld van krijgen. De renner neemt namelijk een grotere oppervlakte aan dan de fiets bij luchtweerstand, het doel is dus om die zo minimaal mogelijk te houden.

De renner krijgt bovendien advies naar lenigheid en stabilisatie om een bepaalde houding langer te gaan volhouden.

75€.

Klik hier om een videofilm van een aerodynamicameting bij 360-Sports te zien.

 

Optioneel: field fitting

Voor deze dienst gaan we met de renners naar de piste om via een echte veldtest de ideale positie verder te optimaliseren.

Prijs op aanvraag.

Loopstijlanalyse en coaching

Een loopstijlanalyse heeft verschillende doelen. Enerzijds kunnen we hiermee oorzaken van blessures detecteren, of mogelijke toekomstige blessures voorkomen. Via een loopstijlanalyse geven we ook bijkomend advies (en oefeningen) om nog efficiënter te gaan lopen, zodat je je energie maximaal in beweging kan omzetten tijdens het lopen en je dus zo geen onnodige energie verspilt. Vooral voor competitiesporters kunnen deze enkele percenten extra een groot verschil maken. We focussen hierbij vooral op het wegwerken van zwakke schakels en het op peil houden van sterke punten. Tot slot is het zo dat we, waar nodig, eventuele correcties in het schoeisel kunnen voorstellen om zo direct oplossingen te bieden voor specifieke problemen. Naar analogie van de loopanalyse, bieden we ook een stapstijlanalyse aan voor wandelaars.

Een loopstijlanalyse is dus niet te vergelijken met een analyse in schoenenwinkels, waar vooral naar de juiste loopschoen wordt gezocht maar waar de beweging op zich niet wordt geanalyseerd. Deze analyse gaat ook verder dan een podologisch onderzoek vanwege het specifiek stijladvies en de koppeling van de analyse aan oefeningen. Als voorbereiding op de analyse vragen we aan de sporter om een aantal vragen te beantwoorden rond zijn/haar sportverleden en eventuele blessures.

De loopstijlanalyse zelf verloopt als volgt: met behulp van een Endurance loopband en Gebiomized high-speed camera’s gaan we je bewegingspatroon analyseren. Hierbij wordt gekeken naar de afwikkeling van de voet en juist functioneren van enkel, knie, heup en rug tijdens het lopen of wandelen. Er worden markers op het lichaam geplaatst zodat we elke beweging kunnen volgen en nameten tijdens de videoanalyse. Op deze manier kunnen we functionele afwijkingen gaan detecteren, zodat we je looptechniek en prestaties kunnen optimaliseren.

 • Videoanalyse met high-speed camera’s in verschillende vlakken
 • Videoanalyse met behulp van hoekmetingen
 • Detectie van disfunctie van het lichaam tijdens lopen of wandelen
 • Uitgebreide bespreking van je loop- of stappatroon
 • Advies op maat in functie van het optimaliseren van loop- of stapstijl
 • Loop- of wandelschoenadvies

De volledige loop- of stapstijlanalyse inclusief intake, video-analyses, nabespreking en advies over oefeningen en schoeisel is een investering die je pijnloos en blessurevrij houdt, het hele jaar door.

Daarnaast bieden we je binnen deze formule een serie van aanvullende oefeningen, waarbij we je zwakke schakels wegwerken om zo je loopstijl verder te perfectioneren. Je krijgt ook een reeks oefeningen mee naar huis.

180€

Optioneel: aanmaak podologische steunzolen:

 • Podologische zolen voor volwassen: 190€
 • Podologische zolen voor kinderen tot en met 14 jaar: 170€
 • Podologische zolen voor kinderen tot en met 7 jaar: 150€
 • Bij bestelling van een extra paar zolen, geniet je van een korting van 50€

Zwemstijlanalyse en coaching

Als zwemmer of triatleet is een optimale zwemstijl van groot belang. Om sporters te ondersteunen om zo efficiënt en economisch mogelijk te zwemmen, organiseert 360-Sports clinics waarbij we in een 6-tal sessies je zwemstijl voor de zwemslag crawl gaan optimaliseren. We doen dit in verschillende stappen:

We starten met een analyse van je huidige zwemtechniek door middel van video-analyse. Na de analyse beginnen we dan met het bijsturen van je techniek. Dit gebeurt aan de hand van opbouwende oefeningen waar we streven naar een ontspannende slag zodat je als zwemmer energiezuiniger en efficiënter kan zwemmen. Een goede zwemtechniek zorgt er bovendien voor dat je eventuele blessures aan schouders kan voorkomen.

Deze zwemclinics worden in kleine groepjes gegeven (max 6 zwemmers) zodat we maximaal aandacht kunnen besteden aan persoonlijke coaching, opvolging en bijsturing.

Tijdens een 6-tal sessies van 1u wordt je dus persoonlijk gecoacht en krijg je ook concrete tips, oefeningen en een verslag van de analyse mee naar huis. Elke week werken we dan verder aan het optimaliseren van je stijl.

Wie graag op de hoogte wordt gehouden van volgende clinics, kan hiervoor een mail sturen naar info@360-sports.be.

De data van de eerstvolgende reeks zijn:

 • Startsessie woensdag 9 januari 2019, 21-22u. Dan worden ook de video-analyses gemaakt.
 • Opvolg- en oefensessies: woensdagen 23 en 30 januari, 6, 13 en 20 februari. Telkens van 21-22u.

 De lessen worden gegevens door Sascha Van Den Branden, zwemtrainster en voormalig topzwemster die in de Verenigde Staten haar opleiding genoot.

Opgelet: gezien het beperkt aantal atleten per sessie is tijdig inschrijven de boodschap.

De prijs voor de lessenreeks is 160€, toegang tot zwembad inbegrepen.

Aan de hand van een voetdrukanalyse op een drukplaat van RS Lab wordt de perfecte voetzool voor jou geprint op basis van 3D technologie. Niet meer pijnlijke voeten en een optimale krachtoverbrenging gegarandeerd. Ook de aanmaak van de zolen is inbegrepen in deze dienst.

200€.

Teamleden worden uitgenodigd voor een sportmedisch geschiktheidsonderzoek en inspanningstest om de conditie te meten (op zelfde ogenblik voor 1 teamlid). Na alle testafnames worden tijdens een Team Debriefing de resultaten besproken en geanalyseerd en wordt verder advies gegeven.

Naast de testverslagen krijgt het Team foto’s en video’s ter beschikking (voor verdere verspreiding naar sponsors, supporters, media…). Team krijgt extra voordelen naar o.a. wintertraining toe

Medische check-up:

Sportmedisch geschiktheidsonderzoek

 • Geaccrediteerde sportarts checkt of sporter geschikt is om te sporten.
 • Inclusief electrocardiogram in rust.
 • Sportarts erkend door WBV. Indien sporter geschikt wordt verklaard, wordt dit doorgegeven voor licentie-aanvraag naar WBV (voor competitie-wielrenners)

Optioneel: bloedcontrole

 • Onderzoek op standaard parameters of specifieke analyses indien gewenst.
 • Sporter laat bloed afnemen.
 • Sportarts licht toe tijdens consultatie.

Conditionele check-up:

Inspanningstest

 • Biketest Pro: inspanningstest op basis van 5-minuten protocol. 80€/test.
 • Inclusief lactaatmeting voor bepaling drempels voor wintertraining.
 • Inclusief testverslag.
 • Gratis foto- en beeldmateriaal test.

Opties:

 • Meting VO2Max tijdens inspanningstest: +25€
 • Biketest Elite (protocol 8 minute): +15€
 • Electrocardiogram afnemen tijdens inspanningstest: prijs op aanvraag

Team debriefing:

 • Toelichting, bespreking en analyse van resultaten inspanningstesten tijdens een sessie met het hele team (deelnemers en teamleiding)
 • Advies naar sterkten en verbeterpunten als team
 • Foto- en beeldmateriaal wordt ter beschikking gesteld van het team
 • In geval van problemen kunnen sportarts en trainer direct overleggen

Prijzen en extra voordelen:

Vanaf 10 deelnemers:

 • 10% korting op inspanningstest voor elke deelnemer
 • Gratis Team Debriefing
 • Promotie wintertraining als team:
  • 20% korting op Wintertraining Comfort 
  • Indien keuze voor Wintertraining Pro of Elite (aan te geven bij start): gratis VO2Max meting tijdens inspanningstest

Vanaf 20 deelnemers:

 • 10% korting op inspanningstest voor elke deelnemer
 • Gratis Team Debriefing
 • Promotie wintertraining als team:
  • 20% korting op Wintertraining Comfort
  • Indien keuze voor Wintertraining Pro of Elite (aan te geven bij start): gratis VO2Max meting tijdens inspanningstest
 • Bon ter waarde van 10% van het aankoopbedrag per deelnemer, te besteden voor een volgende aankoop bij 360-Sports

Naast een aanbod voor particulieren, wil 360-Sports haar expertise ook ten dienste stellen van bedrijven. Gezonde en fitte werknemers zorgen immers ook voor een veerkrachtige en meer vitale onderneming.
Human resources zijn een cruciale succesfactor in elk bedrijf. Het 360-Vitality programma ondersteunt bedrijfsmedewerkers maximaal op volgende aspecten:

 • Fitheid: gezondheid en beweging zijn 2 basispijlers van een fitte werknemer.
 • Veerkracht: aandacht voor de focus en mentale weerbaarheid. Hierbij werken we ook preventief.
 • Teamspirit: een team is meer dan de som van de delen.

Het uiteindelijke doel is om het aantal fitte, veerkrachtige en teamgerichte werknemers te maximaliseren als basis voor een succesvolle onderneming.
Elk bedrijf kan zelf accenten leggen, inspelen op specifieke thema’s, noden of wensen. Ook reeds bestaande initiatieven kunnen desgewenst perfect geintegreerd worden. En dit alles zonder het HR Team extra te belasten.
Het project omvat een brede benadering van vitaliteit, zoals bv beweging, gezonde voeding, inspirerende verhalen en cases, blessure- en ziektepreventief werken.

Binnen dit kader gaan we ook gesegmenteerd tewerk. Niet iedereen heeft immers dezelfde noden. Bij deze aanpak gaan we de verschillende doelgroepen anders benaderen zodat elkeen zijn of haar gading kan vinden in het project.
Een (doel)gericht aanbod duidt op een brede waaier aan mogelijkheden qua beweging. Daarnaast werken we ook met specifieke en haalbare doelen op ieders maat. Tot slot is de communicatie heel belangrijk, met nadruk op betrokkenheid: een mix tussen online en offline activiteiten en het creëren en vasthouden van betrokkenheid in het algemeen staan hierbij centraal.
Het Vitality programma wordt op deze manier perfect afgestemd op de bedrijfsdoelen en geintegreerd in de communicatie van het bedrijf.

Net als voor topsporters is het ook voor bedrijfsleiders heel belangrijk om zowel fysiek als mentaal topfit te zijn. 360-coaching voor Business Leaders zorgt ervoor dat je optimaal kan presteren op de bedrijfsvloer door gezondheid, mentale veerkracht en fysieke conditie met elkaar in evenwicht te brengen. Net zoals voor topsporters spreken we hier over een aanbod op maat. Afhankelijk van je noden en wensen, stippelen we samen een geintegreerde begeleiding uit.

Intake

Vooraleer het coaching-luik zelf aan te snijden, lichten we de startsituatie door. Volgende aspecten komen hier, afhankelijk van je persoonlijke situatie en noden, mogelijk aan bod:

 • Fysieke paraatheid
 • Gezondheid
 • Mentale fitheid

Activiteiten of testen rond de intake worden zoveel mogelijk binnen hetzelfde tijdsslot ingepland.

360-coaching programma

Na de intake start het individuele coachingprogramma. 360-Sports zorgt ervoor dat alle activiteiten optimaal op elkaar afgestemd zijn. Feedback- en overlegmomenten worden zo efficiënt mogelijk ingepland. Dit kan gaan van bezoeken bij de Business Leader, bij 360-Sports of via conference calls, afhankelijk van tijd en doel.

 • Opvolging van de fysieke paraatheid (kracht, conditie, stabiliteit…)
 • Gezondheid (bloed, hartfunctie, lichaamsanalyse…)
 • Mentale fitheid (focus op mental coaching of executive business coaching en mentoring)

Prijzen 360-coaching voor Business Leaders: voorstel op maat afhankelijk van je noden en behoeften.

360-Sports staat voor een teambuilding waar zowel beweging, fun als het bouwen van teams aan bod komen. Vooraf bespreken we met jou wat de exacte doelstellingen zijn van jouw teambuilding. Afhankelijk hiervan kunnen onze coaches de gepaste voorbereidingen treffen, ook rond groepsdynamiek. Daarnaast zorgen we voor een bewegingscomponent in de teambuilding. Dit kunnen klassieke activiteiten zijn, maar ook originele formats zijn mogelijk. Enkele voorbeelden:

 • Ontdek je sport: combinatie van testjes en initiaties die aangeven welke beweging het best past bij jou past
 • Oriëntatieloop/wandeling: een bewegingsrijke team effort in de natuur
 • Initiaties: Start-to-…, sportparcours
 • Coach als spreker: voor motivatie, doelen stellen, samenwerking

Prijzen zijn op maat, afhankelijk van de exacte noden.